Skip to main content

Kouluille

Tervetuloa opastetulle museovierailulle Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon!

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi 2024.

Kierroksella tutustutaan menneitä vuosikymmeniä huokuvaan kotimuseoon, talossa asuneen Lönnströmin perheen arkeen ja juhlaan sekä kodin taideteoksiin. Opas voi kertoa myös Lönnström-yhtiöiden ja Kaivopuiston alueen teollisuushistoriasta, opettajan toiveiden mukaan.

Kotimuseon galleriatilassa voi tutustua nykytaiteen Lönnström-projekteihin. Ryhmä voi tutustua toteutettuihin ja meneillään oleviin projekteihin yleisellä tasolla ja pohtia oppaan johdolla esimerkiksi taiteellista työskentelyä, tai keskittyä tarkemmin yhteen teokseen ja sen teemoihin. Galleriassa on koettavissa nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseilla. Voimme myös tilauksesta järjestää opastuksen Otanlahden Fåfängaan Kelluvan saaren luokse tai Keskustelupuistoon osoitteessa Kalliokatu 28–30. Tutustu opastuksiin ja työpajoihin

Opastettuun museokäyntiin voi yhdistää omatoimisen työpajan museon tiloissa. Museo on laatinut Lönnström-projekteihin sopivia tehtäväpaketteja, joita voi suorittaa museolla tai koulussa. Ota yhteyttä ja kysy lisää tehtävistä! Ideoimme mielellämme ryhmällesi sopivia sisältöjä.

Ota yhteyttä museoon ja sovi käyntiaika

Opastus kestää noin 45 min ja maksaa 65 euroa.

Opastusvaraukset etukäteen sähköpostilla info@lonnstromintaidemuseo.fi tai puhelimitse 045 2610 504. Jätä tarvittaessa viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme takaisin.

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla

Lönnströmin kotihiiren video-opastus kotimuseoon on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Ota oma mobiililaite mukaan ja katso miten Lönnströmin kotihiiri esittelee kotitaloaan! Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä. Video-opastuksen on suunnitellut musiikkipedagogi Venla Wallenius, joka myös esiintyy kotihiirenä videoilla.

Kotihiiren video-opastus on katsottavissa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon YouTube-kanavalla.

Tutustu kotihiiren videoihin

Muut materiaalit

Tutustu myös museon mobiilioppaisiin ja verkkonäyttelyihin

Tutustu museon verkkomateriaaleihin

Lönnström-projektien tehtäväpaketit

Museo on suunnitellut kuvanveistäjä Raimo Saarisen Kelluva saari -teokseen liittyviä tehtäviä eri ikäisille koululaisille ja opiskelijoille. Kelluva saari on mereen sijoitettu veistos ja ympäristötaideteos, joka on ankkuroitu Rauman Otanlahdelle. Tehtäväpaketit ovat vapaasti koulujen käytettävissä. Järjestämme tilauksesta myös opastuksia Kelluvan saaren luona.

Kelluva saari / Varhaiskasvatuksen tehtävät

Kelluva saari / Alakoulujen tehtävät

Kelluva saari / Yläkoulujen, lukion ja toisen asteen tehtävät