Kouluille

Tervetuloa opastetulle museovierailulle Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon!

Kierroksella tutustutaan menneitä vuosikymmeniä huokuvaan kotimuseoon, talossa asuneen Lönnströmin perheen arkeen ja juhlaan sekä kodin taideteoksiin. Opas voi kertoa myös Lönnström-yhtiöiden ja Kaivopuiston alueen teollisuushistoriasta, opettajan toiveiden mukaan.

Kotimuseon galleriatilassa voi tutustua nykytaiteen Lönnström-projekteihin. Ryhmä voi tutustua toteutettuihin ja meneillään oleviin projekteihin yleisellä tasolla ja pohtia oppaan johdolla esimerkiksi taiteellista työskentelyä, tai keskittyä tarkemmin yhteen teokseen ja sen teemoihin. Galleriassa on koettavissa nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseilla. Voimme myös tilauksesta järjestää opastuksen Keskustelupuistoon osoitteessa Kalliokatu 28-30.

Opastettuun museokäyntiin voi yhdistää omatoimisen työpajan museon tiloissa. Museo on laatinut Lönnström-projekteihin sopivia tehtäväpaketteja, joita voi suorittaa museolla tai koulussa. Ota yhteyttä ja kysy lisää tehtävistä! Ideoimme mielellämme ryhmällesi sopivia sisältöjä.

Ota yhteyttä museoon ja sovi käyntiaika

Opastus kestää noin 45 min ja maksaa 60 euroa.

Opastusvaraukset etukäteen sähköpostilla info@lonnstromintaidemuseo.fi tai puhelimitse 045 2610 504. Jätä tarvittaessa viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme takaisin.

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla

Lönnströmin kotihiiren video-opastus kotimuseoon on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Ota oma mobiililaite mukaan ja katso miten Lönnströmin kotihiiri esittelee kotitaloaan! Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä. Video-opastuksen on suunnitellut musiikkipedagogi Venla Wallenius, joka myös esiintyy kotihiirenä videoilla.

Kotihiiren video-opastus on katsottavissa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon YouTube-kanavalla.

Tutustu kotihiiren videoihin

Muut materiaalit

Tutustu myös museon mobiilioppaisiin ja verkkonäyttelyihin

Tutustu museon verkkomateriaaleihin