Skip to main content

Lapsille

Lasten kanssa museoon

Teresia ja Rafael Lönnströmin kodissa riittää nähtävää kaikenikäisille. Museosta löytyy myös tekemistä lapsille. Kotimuseoon on mukava tulla koko perheen voimin!

Lasten museovierailu

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi museoon.
  • Lastenvaunujen kanssa pääsee kulkemaan kotimuseon 1. kerroksessa.

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla

Kotimuseon yläkerrassa on Lönnströmin kotihiiren oma nurkkaus, jossa voi katsoa videolta kotihiiren seikkailuja eri puolilla rakennusta. Veikeä hiiri esittelee hienoa kotitaloaan ja kertoo tarinoita siellä asuneista Teresiasta, Elsestä ja Rafaelista.

Videolla kotihiiri houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä kotimuseon huoneissa ja lapset voivat seurata hiiren opastusta myös omalla mobiililaitteella museossa kulkiessaan.

Lönnströmin kotihiiren video-opastus on katsottavissa kotimuseon YouTube-kanavalla.

Tutustu kotihiiren videoihin
Lönnströmin kotihiiri kertoo museosta lapsille. Kuva Sini Vuorikivi.

VR-laseilla Khronoksen talon pihapiiriin

Kotimuseon Galleriassa on koettavissa nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseilla. Khronoksen talo on Lönnströmin taidemuseon yhdessä IC-98:n kanssa toteuttama taideprojekti, jossa autioitunut talo aidattiin ihmisiltä ikuisiksi ajoiksi. Virtuaalilaseilla pääsee näkemään, mitä nyt suljetussa pihapiirissä on ollut.

Lue lisää

Kurkistus kotimuseoon

Kotimuseoon voi tutustua myös Kurkistus kotimuseoon -mobiilioppaan kanssa. Mobiiliopas sisältää lapsille suunnatun opastuksen ja tehtäviä. Kotimuseon oma piirroshahmo Iiro Ilves on matkassa mukana. Opasta voi käyttää museossa omalla mobiililaitteella.

Tutustu oppaaseen