Skip to main content

Lönnströmin taidemuseo järjestää opastuksia ja työpajoja päiväkoti ja -koululaisryhmille syksystä alkaen! Viime lukuvuonna järjestimme ensimmäiset koululaisten ja päiväkotiryhmien vierailut museon tuottamille nykytaiteen teoksille Kelluva saari ja Selviytymisopas maailmanlopun lapselle. Vierailut olivat suosittuja ja kokemukset niistä olivat hyviä. Ryhmissä tutustuttiin nykytaideteoksiin oppaan johdolla ja tehtiin niihin liittyviä luovia harjoitteita.

Tänä lukuvuonna Lönnströmin taidemuseo tarjoaa päiväkoti- ja koululaisryhmille opastuksia Kelluvalle saarelle ja Keskustelupuistoon. Syksyn opastukset kannattaa varata pian, koska paikkoja on rajoitetusti.

KELLUVA SAARI (koko lukuvuosi)

Opastuksia Kelluva saari -taideteoksen äärelle Otanlahden Fåfängan niemeen on tarjolla koko lukuvuoden. Opastus soveltuu niin päiväkotiryhmille kuin eri-ikäisille koululaisryhmille. Vierailulla kerrotaan teoksesta kuvien ja luovien tehtävien avulla. Käynnin jälkeen opettaja voi hyödyntää itsenäisesti museon verkkosivuilla olevia, eri ikäryhmille räätälöityjä tehtäviä.

Raimo Saarisen ympäristötaideteos Kelluva saari on suurikokoinen mereen sijoitettu veistos. Se on pinta-alaltaan noin 25 neliömetriä ja sitä kelluttaa betoniponttoneissakin käytetty polystyreenisisus. Teoksen kalliota jäljittelevän ulkokuoren taiteilija on työstänyt käsin läpivärjätystä betonista. Saarella kasvaa taiteilijan sinne istuttamia puita ja muita kasveja.

  • Opastus lähtee Makiksen eli Rauman maauimalan kulmalta osoitteesta Suvitie 2.
  • Opastusten hinta on 40 euroa/ryhmä sisältäen materiaalit. Opastuksen kesto on noin tunnin.
  • Opastuksen varaus: yleisötyöntekijä Elina Tiainen, elina.tiainen@lonnstromintaidemuseo.fi

KESKUSTELUPUISTO (syksy ja kevät)

Keskustelupuisto on taiteilijaduo Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen pitkäkestoinen julkiseen tilaan sijoittuva taideteos. Keskustelupuisto tuli monelle tutuksi kesällä 2023, kun puistossa vietettiin ensimmäinen ja tapahtumarikas Keskustelupuiston kesä.

Puisto sijaitsee osoitteessa Kalliokatu 28–30. Se on Rauman salainen vihreä keidas, josta huolehtivat Rauman Wihertoimi ja Puistokummit. Opastus soveltuu niin päiväkotiryhmille kuin eri-ikäisille koululaisryhmille. Vierailulla kerrotaan teoksesta kuvien ja luovien tehtävien avulla. Kierroksella tutustutaan myös Keskustelupuiston mobiilisovellukseen, jota voi itsenäisesti käyttää ja hyödyntää. Puistossa on myös grillipaikka, joten esimerkiksi makkaran paisto on mahdollista, jos tuo mukanaan omat puut ja sytytysvälineet.

  • Opastusten hinta on 40 euroa/ryhmä sisältäen materiaalit. Opastuksen kesto on noin tunnin.
  • Opastuksen varaus: yleisötyöntekijä Elina Tiainen, elina.tiainen@lonnstromintaidemuseo.fi
  • Opastus lähtee Keskustelupuiston grillipaikan edestä.

JALKAUTUVAT TYÖPAJAT

Jalkautuvat työpajat tuovat Lönnströmin taidemuseon yleisötyöntekijän luoksenne esimerkiksi luokkaan tai päiväkotiin Raumalla ja sen lähialueilla.

KELLUVA SAARI -työpaja

Toiminnallisessa työpajassa tutustutaan taiteilija Raimo Saarisen Otanlahdella sijaitsevaan Kelluva saari -teokseen. Ihmetellään ja mietitään, miten teos on tehty? Mistä teos kertoo? Mitä on ympäristötaide? Työpaja sisältää luovia harjoitteita. Toteutamme pajassa myös oman saaren hyödyntäen luonnonmateriaaleja.

Ikäsuositus: esikouluikäiset ja 1.–6. -luokkalaiset. Kesto 45 min. Työpajan hinta on 40 euroa sisältäen materiaalit. Työpajan varaus: yleisötyöntekijä Elina Tiainen, elina.tiainen@lonnstromintaidemuseo.fi

KHRONOKSEN TALO -työpaja

Toiminnallisessa työpajassa tutustutaan taiteilijaduo IC-98:n teokseen Khronoksen talo, joka on käsitteellinen ympäristötaideteos. Portittomalla teräsverkkoaidalla ihmisiltä suljettu kiinteistö tutkii aikaa ja pohtii sen vaikutusta luontoon ja rakennettuun ympäristöön. Teos sijaitsee Pöytyällä.

Työpajassa syvennytään pohtimaan teosta ja aikaa toiminnallisten, luovien harjoitteiden kautta. Yleisötyöntekijä Elina Tiainen avaa myös työpajassa teoksen tekovaiheita ja kertoo sen nykytilasta.

Ikäsuositus: Yläkoulu ja lukio/toisen asteen opiskelijat. Kesto 45min. Työpajan hinta on 40 euroa sisältäen materiaalit. Työpajan varaus: yleisötyöntekijä Elina Tiainen, elina.tiainen@lonnstromintaidemuseo.fi

Tervetuloa opastuksille ja työpajoihin!

Elina Tiainen, yleisötyöntekijä, 045 2610502