Skip to main content

Lönnströmin taidemuseo sr

Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen tuntemuksen ja arvostuksen edistäminen

Lönnströmin taidemuseo sr on teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin (1895–1986) testamentin ja säädekirjan mukaan vuonna 1987 perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on kuvataiteen tuntemuksen ja arvostuksen edistäminen ja kuvataiteen muukin tukeminen. Vuodesta 2015 lähtien taidemuseo toteuttaa nykytaiteen Lönnström-projekteja tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Säätiö ylläpitää myös Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo -nimistä museota sekä hoitaa ja kartuttaa säätiön taidekokoelmaa.

Säätiön hallitukseen kuuluu sääntöjen mukaan viidestä seitsemään jäsentä, joista yksi on Rauman kaupunginhallituksen nimeämä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta.

Toimikaudella 2021–2023 hallitukseen kuuluvat puheenjohtajana toimitusjohtaja, FM Teea Hyytiä, varapuheenjohtajana toimitusjohtaja, yo.merk. Anne Ignatius-Helander, Rauman kaupungin nimeämänä jäsenenä TkT, Di Sauli Ahvenjärvi, koulutusjohtaja, TaT Päivi Granö ja toimitusjohtaja, DI Minna Nore. Säätiön asiamiehenä toimii varatuomari Riitta Numminen.

Aikaisemmin säätiön nimi oli Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö sr.