Skip to main content

Nykytaiteen Lönnström-projektit

Kerran vuodessa Lönnströmin taidemuseo haastaa kuvataiteilijat miettimään: mikä on se taiteellinen visio, jonka olet aina halunnut toteuttaa?

Lönnströmin taidemuseo on vuodesta 2015 toteuttanut suuria nykytaiteen hankkeita yhdessä Suomessa työskentelevien taiteilijoiden kanssa. Tavoitteena on tehdä todeksi ideoita, joita tavallisessa kuvataiteilijan työssä ei olisi mahdollista toteuttaa. Lönnström-projektit ovat rohkeiden taiteilijoiden suunnitelmista syntyneitä, yllättäviä ja ainutlaatuisia. Taiteilijat valitaan vuosittaisen haun kautta.

Lönnström-projektina voi syntyä pysyvä taideteos tai jotakin ajan myötä muuttuvaa tai hetkellistä. Prosessi tai sen aikana muodostuva yhteisö saattavat olla yhtä tärkeitä kuin lopputulos. Pitkäkestoisten projektien aikana taiteellisen työskentelyn luovuus ja muutosvoima tulevat näkyviin monta kertaa ja monille yleisöille.

Lönnströmin taidemuseota ylläpitävän säätiön tehtävä on tukea ja edistää kuvataidetta. Lönnström-projekteissa museo toteuttaa tätä tehtävää toimimalla taiteilijoiden kumppanina, kun he valmistelevat yhtä unelmiensa teoksista sekä tuomalla yleisön koettavaksi ennennäkemättömiä taidehankkeita.

Projektit

7

Big Botanic

6

Skönärit