Skip to main content

Museet på nätet

Mobilguider

Teresia och Rafael Lönnströms hemmuseums mobilguider och webbutställningar berättar om hemmuseet, dess samlingar, Lönnström-bolagens historia och museets trädgård. Guiden Kurkistus kotimuseoon (En titt in i hemmuseet) vänder sig särskilt till barn och innehåller också små uppgifter.

Mobilguiderna har byggts på Finlands museiförbunds plattform Museum utan väggar. De kan användas utan en särskild app, och någon registrering krävs inte.

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla

Kierros Lönnströmin kotimuseon puutarhassa

Kierros Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa

Suomalaista design-lasia kotimuseossa

Tanskalaista posliinia kotimuseossa

Lapsille suunnattu opastus Kurkistus kotimuseoon

Kerttu ja Iiro Östmanin elämän kuunnelmat vievät Lönnströmin tehtaiden työntekijöiden sota-ajan arkeen

Kierros Lönnström-yhtiöiden tehdasalueella Kaivopuistossa

Videoguidning med Lönnströms husmus

Det går också att lära känna hemmuseet med videoguidning under ledning av Lönnströms husmus. På videorna presenterar husmusen sitt hem och berättar om de boende i huset. Husmusen lockar också barnen att utföra roliga uppgifter. Videguidningen är planerad av musikpedagog Venla Wallenius, som också själv spelar husmusens roll i videon. Husmusens videoguidning kan också ses på vår YouTube-kanal.

YouTube-kanal
Lönnströms husmus berättar för barnen om museet. Foto Sini Vuorikivi.

Lönnströms konstmuseums YouTube-kanal

På vår kanal finns upptagningar och intervjuer från Lönnströms konstmuseums konstprojekt samt videor som presenterar Teresia och Rafael Lönnströms hemmuseum, bl.a. festdukningar och ett museidrama som spelats in i hemmuseet.

Lönnströms konstmuseums YouTube-kanal

Museerna på Facebook, Instagram och Twitter

Det går också att följa Lönnströms konstmuseum och Teresia och Rafael Lönnströms hemmuseum via våra kanaler på sociala medier.