Skip to main content

Lönnströmin taidemuseo on jo valmistautumassa jouluun, mutta palataan vielä hetkeksi syksyisiin tunnelmiin ja tapahtumiin. Taidemuseon yleisötyön syksyyn on mahtunut luovaa työpajatoimintaa, talkoilua ja yhdessä ideoimista. 

Keskustelupuistossa järjestettiin ensimmäistä kertaa alakouluikäisille opastus, jossa ryhmä sai kuulla puiston eri vaiheista. Lämpimässä säässä ryhmä pääsi testaamaan taitojaan jättisaippuakuplien puhaltelussa ja piirtämään kesän viimeiset kukat.

Syksyllä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös senioreiden iltapäivä Keskustelupuistossa, jossa liikuttiin, maalattiin vesiväreillä ja paistettiin tikkupullaa. Tapahtuma oli osa Rauman kaupungin Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa.

Keskustelupuiston kauniissa ruskassa kelpasi myös talkoilla puistokummien kanssa ja myöhemmin vietimme kummien kanssa yhteisen Thanksgiving-illan Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseolla.

Jatkoimme keväällä alkaneita jalkautuvia työpajoja kouluille ja päiväkoteihin. Jalkautuvissa työpajoissa nykytaideprojekteihin liittyvät työpajat ovat koettavissa luokkahuoneessa. Kelluvan saaren jalkautuvassa työpajassa ryhmä loi oman saarensa ja kuuli, miten ympäristötaideteos Kelluva saari on tehty.

Hauskimmaksi koettiin tähtitaivaan katselu ja saaren muotoilu hiekasta. Oli jännittävää tutkia lasipurkeissa olevia juttuja. Kelluvan saaren koko yllätti ja ylipäätään ympäristötaide tuntui erilaiselta ja jännittävältä tavalta tehdä taidetta.
Palaute työpajaan osallistuneelta ryhmältä.

Lisäksi Kelluvalla saaren ympäristössä oli koettavissa syyslomaviikolla Fåfängan niemeä kiertävä taskulamppusuunnistus, jossa tehtävänä oli löytää kymmenen erilaista luontoaiheista heijastinfiguuria polun varrelta.

Loppusyksystä kutsuimme koolle ensimmäistä kertaa vapaaehtoisista muodostuvan Tiimi yleisötyön. Tiimi sai ideoida museon yleisötyötä ja unelmoida tulevia tapahtumia, sekä antaa palautetta jo menneistä yleisötyön tapahtumista. Keskustelu koettiin niin hedelmälliseksi, että tiimi kutsutaan uudelleenkin koolle kehittämään yhdessä yleisötyötä.

Kiitos kaikille syksyn kävijöille ja osallistujille!
Kiitos antoisasta yhteistyöstä: Rauman Wihertoimi, Keskustelupuiston kummit, Mixa.fi, Rauman Latu ry.

Elina Tiainen
Lönnströmin taidemuseon yleisötyöntekijä

Lönnströmin taidemuseon yleisötyötä on kuluvan vuoden aikana kehitetty Museoviraston tuella.

Kuva: Elina Tiainen