Lönnströmin taidemuseo avaa haun seitsemännelle nykytaiteen Lönnström-projektille. Haku on avoin kaikille Suomessa työskenteleville kuvataiteilijoille. Museo etsii jälleen uutta ideaa kunnianhimoiselle taideprojektille, tavoitteena pitkäjänteinen museon ja taiteilijan välinen yhteistyö sekä uusia yleisöjä monin keinoin tavoittava nykytaiteen tuotanto.

Lönnströmin taidemuseo rahoittaa uuden teoksen tuotantoa enintään 70 000 euron suuruisella summalla ja maksaa sen tekijälle 30 000 euron työskentelykorvauksen.

Museolla ei ole omasta takaa tiloja teosten esittämiseen, joten projektia eivät rajoita olemassa olevat seinät. Annamme taiteilijoille vapaat kädet ehdottaa unelmiensa teosta ja kertoa, miksi sen toteuttaminen olisi merkityksellistä taiteilijalle, museolle ja ennen kaikkea teoksen yleisölle.

Taiteilijat toimittavat hakemuksensa sähköisen hakulomakkeen kautta ja hakuaikaa on 16.4.2023 asti. Hakemukset arvioi kolmihenkinen valintaraati, jonka esityksen pohjalta Lönnströmin taidemuseo sr:n hallitus päättää toteutettavasta projektista. Seitsemännen Lönnström-projektin valintaraatiin kuuluvat museon edustajina museonjohtaja Silja Lehtonen ja amanuenssi Arja Roivainen sekä kutsuttuna asiantuntijana Helsingin taidemuseo HAMin näyttelypäällikkö Kati Kivinen.

Seuraava nykytaiteen Lönnström-projekti julkistetaan kesäkuussa 2023 ja sen toteutus alkaa saman vuoden kuluessa. Projektin kesto on noin kaksi vuotta määrittyen sen sisällön ja toteutustavan mukaan.

Lönnström-projektin tekijä voi olla yksi kuvataiteilija tai useamman hengen työryhmä. Hakea voi teosehdotuksella, jota ei ole toteutettu aiemmin vastaavassa muodossa, ja joka saa ensiesityksensä tämän yhteistyön puitteissa. Myös aiemmilla hakukierroksilla jätetyillä ehdotuksilla, tai niistä muokatuilla versioilla, voi hakea.

Sähköinen hakulomake, koko hakuilmoitus ja hakuohjeet