Tervetuloa torstaina 13.10. klo 14 opastetulle kierrokselle tutustumaan Teresia ja Rafael Lönnströmin matkoiltaan tuomiin esineisiin kotimuseossa! Kierroksen lopuksi katsellaan matkakuvia Teresia matkoilla – matkakuvia viideltä vuosikymmeneltä -näyttelyssä kotimuseon yläkerrassa.

Teresia ja Rafael Lönnström olivat innokkaita matkailijoita ja he toivat usein matkamuistoina kotiinsa taide-esineitä ja korkealaatuista käsityötä, kuten taidelasia, kristallia ja posliinia. Myös osa kotimuseon tekstiileistä on hankittu muistoksi matkoilta.

Kaukaisin matkakohde oli Kiina, jonne Rafael Lönnström matkusti 1930-luvulla suomalaisen kauppavaltuuskunnan mukana. Kiinan matkan tuomisina kodin sisustukseen kuuluu mm. kiinalaista posliinia ja taidokkaasti ommeltu silkkiliina.

Teresia ja Rafael Lönnström matkailivat jo 1900-luvun alkupuolella. Rafael Lönnström kuoli vuonna 1943 ja sen jälkeen Teresian matkaseurana olivat ystävät ja hänen sisarentyttärensä Else Bech. Lentomatkailu yleistyi 1950-luvun lopulta alkaen ja matkakohteeksi valikoitui seuraavina vuosikymmeninä paitsi Euroopan kaupunkeja, myös uusia aurinkolomakohteita Välimerellä.

Teresia matkoilla – matkakuvia viideltä vuosikymmeneltä -näyttelyssä on esillä valokuvia Teresia Lönnströmin ulkomaanmatkoilta 1920-luvulta 1970-luvulle.

Muistoja matkoilta -erikoisopastus on ilmainen ja osa Rauman kaupungin senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa.