Skip to main content

Keväällä 2023 Lönnströmin taidemuseon yleisötyö vieraili kolmessa ikäihmisten palvelukodissa Raumalla: Kotikaaressa, Mansikkapaikassa ja Rannikkokodissa. Asukkaiden kanssa tutustuttiin Raimo Saarisen ympäristötaideteos Kelluvaan saareen. Keskusteluja heräsi niin taiteesta kuin Rauman saaristostakin. Työpajoissa työskenneltiin myös luovasti. Pajoissa muovailtiin omat saaret luonnonmateriaaleja käyttäen, sekä kokeiltiin vesiväritekniikoita ja kuunneltiin aaltojen ääniä tähtitaivaan alla.

Työpajoihin osallistui 40 ikäihmistä. Pajat otettiin ilolla vastaan ja työskentely oli antoisaa. Työskentelyn lomassa kuultiin mahtavia tarinoita tansseista Fåfängan niemessä ja lapsuuden retkistä Reksaareen.

Merellisen matkan loppuhuipennus oli kaikkien osallistuvien hoitokotien yhteinen retki Kelluvalle saarelle Fåfängan niemeen, Otanlahden rannalle. Retkellä tutkittiin tarkemmin saarta ja tehtiin myös lähiympäristöstä huomioita. Merikylpylän saunalla paistettiin makkaroita, joita nautittiin aurinkoisessa säässä katsellen merta.

Elina Tiainen
Lönnströmin taidemuseon yleisötyöntekijä

Kuva: Elina Tiainen