Skip to main content

Lönnströmin taidemuseo on valittu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kummimuseoksi 100 000 euron suuruisella hankerahoituksella. Rahoituksen tarkoitus on tukea pieniä ja keskisuuria taidemuseoita, elävöittää kuvataidetoimintaa eri puolilla Suomea ja tarjota museoille mahdollisuuksia uusiin kokeiluihin.

Kummimuseona kehitämme ja toteutamme yleisötyötä nykytaiteen Lönnström-projektien parissa seuraavan kahden vuoden ajan. Jatkamme työtä, joka on jo alkanut 2022–2023 Museoviraston tuella. Sen puitteissa olemme saattaneet Lönnström-projektien luokse lukuisia kävijöitä päiväkotiryhmistä ikäihmisiin. Myös viimekesäiset tapahtumat Keskustelupuistossa ja Kelluvan saaren luona ilahduttivat monia. Mikä parasta, olemme voineet tarjota kaikkia näitä sisältöjä ja tapahtumia maksutta – ja nyt tämä jatkuu myös tulevina vuosina!

Työmme nykytaiteen yleisöjen parissa jatkuu nyt vieläkin kunnianhimoisemmin, mistä olemme Jenny ja Antti Wihurin rahastolle äärimmäisen kiitollisia. Hankkeessa yleisötyöntekijänä jatkaa jo monelle tutuksi tullut Elina Tiainen, joka pursuaa uusia ideoita. Hän toteuttaa niitä sekä jo valmistuneiden Lönnström-projektien, että tulevina vuosina toteutuvien teosten parissa. Syksyllä 2024 saa ensi-iltansa 6. Lönnström-projekti, Milja Viidan kokeellinen elokuva Fata Morgana. Vuonna 2025 puolestaan valmistuu Rauman keskustan tuntumaan Pia Sirénin tilapäinen julkinen veistos Big Botanic.

Millaisen taidekäynnin tai oppimiskokemuksen sinä haluaisit Lönnström-projektien kanssa? Meille saa jakaa ideoita ja toiveita! Teemme myös mielellämme monialaisesti yhteistyötä eri osaajien kanssa.