Raumalla toimiva Lönnströmin taidemuseo on samannimisen säätiön ylläpitämä yksityinen museo. Sen toimintaan kuuluu suurten nykytaiteen Lönnström-projektien toteuttaminen sekä säätiön perustajan, Teresia Lönnströmin (1895–1986) kotia ja elämäntyötä esittelevä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo Syväraumanlahden merellisessä ympäristössä.

Nyt toteutetulla visuaalisen ilmeen uudistuksella haluamme tehdä tunnistettaviksi toimintaamme kuuluvat hyvin erilaiset sisällöt. Lönnströmin taidemuseolle on suunniteltu uusi logo ja tunnusväri, jotka kattavat kaiken toimintamme. Selkeälinjaisen päätunnuksen rinnalle otamme käyttöön omat sisarlogot ja värimaailmat nykytaiteen Lönnström-projekteille ja Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseolle. Niitä voimme käyttää, kun viestimme näistä toimintamme osa-alueista.

Museon toimintojen selkeään jäsentelyyn pyritään myös uusilla kotisivuilla www.lonnstromintaidemuseo.fi. Uudella sivustolla on omat pääsivunsa sekä Lönnström-projekteille että Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseolle. Niiden kautta kummastakin löytyy mielenkiintoista tietoa ja runsaasti kuvia.

”Toivon, että Lönnströmin taidemuseon uudistettu visuaalinen ilme ja kotisivu antavat yleisöllemme ja yhteistyökumppaneillemme kirkkaan ja aktiivisen ensivaikutelman museon toiminnasta”, sanoo museonjohtaja Silja Lehtonen. ”Uusi logoperhe rikkaine ja tunnistettavine väreineen on meille hyödyllinen työkalu moninaista nykytaidetta ja toisaalta menneiden vuosikymmenien tuulahduksia sisältävän toimintamme esittelemiseen.”

Uuden visuaalisen ilmeen kolme logoa tunnusväreineen on suunnitellut graafikko / valokuvaaja Jari Nieminen / (behance.net/jarinieminen). Visuaalisen ilmeen pohjalta Lönnströmin taidemuseon uudet kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut luova suunnittelija Aino Suni / Kajahdus Oy.