Kotimuseon kokoelman posliiniesineisiin kuuluu yhtenä erikoisuutena kahvikupit ja tarjoiluastioita tunnetusta tanskalaisesta Flora Danica -sarjasta. Teresia Lönnström on hankkinut nämä herkillä luonnonkasvien kuvilla koristellut astiat matkoillaan vanhempiensa kotimaahan Tanskaan.

Käsinmaalattu Flora Danica on Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan kuuluisin ja arvokkain astiasto. Kruununprinssi Fredrik tilasi astiaston vuonna 1789 lahjaksi Venäjän keisarinna Katariina Suurelle. Laaja astiasto, n. 1800 osaa, ei ehtinyt valmistua kuudessa vuodessa ennen Katariinan kuolemaa. Se jäi valmistuttuaan Kööpenhaminaan ja on nykyisin Tanskan kuningashuoneen käytössä juhlatilaisuuksissa. Astiastoa on esillä Rosenborgin, Christiansborgin, and Amalienborgin linnoissa. Osa siitä on Tanskan taideteollisuusmuseossa.

Flora Danican koristeena on tarkasti maalattuna yli 700 Tanskan luonnonvaraista kasvia, jotka jäljennettiin samaan aikaan valmistuneesta kasvitieteellisestä teoksesta Flora Danica. Taiteilija Johann Christopher Bayer teki astiaston koristelun lähes yksin ja siihen kului aikaa 12 vuotta. Astioiden kädensijat on muotoiltu muistuttamaan kukkaoksaa ja reunoja kiertää kultaus. Astioiden pohjassa lukee kasvin latinankielinen nimi.

Astiastoa alettiin valmistaa uudestaan vuonna 1863, jolloin joukko tanskalaisia naisia päätti teettää uuden Flora Danica -astiaston häälahjaksi Tanskan prinsessa Alexandralle ja Walesin prinssi Edwardille

Teresia Lönnströmin astiat ovat yhä valmistettavan mallin uudempaa tuotantoa. Suomessa Flora Danica ei ole yleinen. Museoista Heinolan kaupunginmuseon kokoelmissa on testamenttilahjoituksena saatu Flora Danica -astiasto ja Kansallismuseon kokoelmaan kuuluu presidentti Urho Kekkosen 75-vuotislahjana Tanskasta saama astiasto.

Nykyisin Tanskan kuninkaallinen posliinitehdas toimii nimellä Royal Copenhagen ja sen on omistanut vuodesta 2013 suomalainen Fiskars.